logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Vila Nova de Famalicão vergelijken

Op zoek naar goedkope treintickets naar Vila Nova de Famalicão? Deze mooi Portugeese vakantieregio kan je prima met de trein bereiken. Op vakantie met de trein levert je veel gemak op. Geen wegomleidingen en files, een fijne stoel met voldoende beenruimte, kunt tijdens de reis uit het raam kijken en jij zal niet moe zijn van de reis als je arriveert in Portugal. Tevens is een treinrit een stuk groener. Via dit portaal zoek jij handige suggesties voor het reserveren van treinkaartjes naar Vila Nova de Famalicão vanaf bijv. Utrecht Centraal, Station Amsterdam Centraal, Den Haag Centraal, Leiden Centraal, Arnhem, Rotterdam Centraal. Daarbij zoek jij een handig stappenplan, treinschema’s en praktische wetenswaardigheden over de plek van bestemming.

  • Met een treinverbinding reis je op een prettige manier naar Vila Nova de Famalicão (Portugal).
  • Populaire vertrekpunten zijn Treinstation Groningen, Zwolle, Station Den Haag HS, Station Nijmegen, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Amersfoort, of jouw lokale treinstation.
  • In Portugal reis je hoofdzakelijk met de CP (www.cp.pt).
  • Alternatieve organisaties zijn: Regionaal (RE/TRN) en interregionaal (RE), Intercity / Intercidades (IC), Urbanos (SUB), Celta (INT), Alfa Pendular (AP), Trenhotel “Lusitania” (HOT), Trenhotel “Sud Expresso” (HOT).
  • Wil je meer van het land bekijken? Veel mensen kiezen ook voor Interrailen met de Portugalpas (tarieven vanaf €80).
treinkaartje-vila-nova-de-famalicao-portugal-kopen

Goedkoop treinticket Vila Nova de Famalicão boeken

De trein is een heerlijk vervoermiddel. Je hebt het gemak van heerlijke comfortabele stoelen en stroomvoorzieningen plus wifi. Er zijn vrijwel geen beperkingen rondom bagage en je kunt zo de trein inlopen (zonder inchecken). Al reizende kan je lekker naar buiten staren. Je hebt hier de geweldige omgeving. Je komt uitgerust aan op het treinstation van Vila Nova de Famalicão-Centraal, in het hart van de stad. Heel geschikt voor een weekend weg, zomervakantie of citytrip. Hieronder check je middels 5 stappen hoe je een goedkope treintickets kunt boeken.

Uitleg treinticket kopen naar Vila Nova de Famalicão (Portugal)

  1. Treinkaartjes-shop kiezen

    Een aantrekkelijk treinkaartje bestellen naar Vila Nova de Famalicão doen de meeste mensen via internet. Bezoek daarvoor een vergelijkingssite als Omio.com, Thetrainline.com of Treinreiswinkel.nl. Je kunt ook kijken bij NSInternational of de landelijke spoorwegmaatschappij van Portugal (CP). Treinritten in Portugal zijn te boeken via www.portugal.gov.pt of via de telefoon 0351218050653.

  2. Kies bestemming station en datum

    Kies vanaf welke plaats jouw treinreis zal aanvangen. De beste verbinding heb je vaak vanaf Het Centraal Station van Amsterdam. Maar jouw reis kan ook beginnen bij een treinstation in de buurt. Denk bijv. aan Barendrecht en Koudum-Molkwerum. De vergelijker zoekt dan naar de beste route vanaf het gekozen treinstation. Selecteer ook de datum van de heenreis en een datum dat je wilt terugreizen (retourticket).

  3. Aantal volwassenen / kinderen

    Selecteer het aantal reizigers en kies het aantal kinderen, volwassenen en senioren. Voor kleine kinderen is er een aantrekkelijke kinderkorting toe te passen. Voor senioren (65-plus) heb je soms recht op een behoorlijke seniorenkorting. Ben jij in het bezit van een kortingskaart, ledenpas of treinpas? Je kunt deze eenvoudig doorgeven om meteen de accurate prijzen te bekijken.

  4. Kies een reisroute

    De boekingssite etaleert nu de geschikte treintrajecten en de tarieven. Je ontvangt gelijk de goedkoopste treinreis. Vergelijk wel goed de vertrek momenten, de totale duur, waar en hoe vaak je moet overstappen en de treinmaatschappij. Dankzij deze boekingssites zoek je in enkele minuten de beste of snelste treinroute naar Vila Nova de Famalicão. Voor sommige plekken kan er geen route gevonden worden. In dat geval stel je zelf jouw route samen en koop je losse tickets. Enkele boekingswebsites bieden ook mogelijkheden met reizen met de bus, metro, taxi of ander openbaar vervoer.

  5. Boeking bevestigen

    Nu kun je extra services toevoegen. Je kunt kiezen voor een exclusief 1e klas ticket of het reizen in een stiltecoupé. Krijg extra zekerheid met de zitplaatsreservering. Kies voor een plekje aan het raam, een zitplek naast elkaar of tegenover elkaar of een exclusieve compartiment of cabine voor groepen. Let ook op het boeken van een plekje voor jouw fiets of huisdier. Ook moeten de tickets op naam staan (persoonsgegevens moeten kloppen). Het treinticket worden per mail verzonden (het kan slim zijn om het wel te printen). De totale koopsom kan je voldoen middels alle populaire betaalmethodes zoals een Creditcard, Paypal of iDeal.

De beste en goedkoopste tickets voor de trein naar Vila Nova de Famalicão reserveren?

Kies jouw eindbestemming (enkele reis of retourtje) en boek jouw kaartjes via internet

Op vakantie met de trein naar Vila Nova de Famalicão (Portugal)

Je zit in de de wagon! Tijdens de rit kom je in aanraking met het inspirerende Portugal. Het land heeft om en nabij de 10 miljoen ingeschreven inwoners (oktober 2024). Een absolute aanrader is hoofdstad Lissabon. Een aangeraden reistijd voor een treinvakantie in Vila Nova de Famalicão is mei, juni, september en oktober. De jaartemperatuur is hier gemiddeld 21,6 graden (mediterraan klimaat). De meest warme periode is augustus (+/- 29,8 graden celsius) en de koudste periode is januari (doorgaans 16,4 graden °C). De nationale feestdag is 25 april Bevrijdingsdag, 5 oktober Dag van de Republiek. Het is een fantastische Portugeese omgeving om naartoe te reizen. Zeer geschikt voor een pakketreis, stedentrip, kerstvakantie, midweek, voorjaarsvakantie, weekendje weg, herfstvakantie, zomervakantie. Bekijk de historische binnenstad met fraaie kerken en gebouwen en winkels. Probeer ook zeker de lokale Portugeese delicatessen in de barretjes en restaurants. In de nabije omgeving kan je leuke uitstapjes maken. Verder kan je hier heerlijk fietsen, rondwandelen, kanoën, mountainbiken en museums bezoeken.

  • Na een ontspannen reis aankomen op het perron.
  • Leuke steden en dorpjes in de buurt om te bezoeken.
  • Een bosrijke omgeving voor prachtige wandelingen en gemarkeerde fietstochten.
  • Ook vind je toffe bezienswaardigheden zoals: De stad Lissabon.
  • Portugeese vakantiehuisjes, hotels, appartementen, campings, bungalows, B&B’s zijn prima te bereiken per OV (tram, metro, bus, taxi).
  • Er zijn ook mogelijkheden voor een compleet verzorgde treinvakantie met ontbijt, halfpension, volpension of zelfs all-inclusive.

Populaire vertrekstations in oktober 2024

Het mooie van reizen per spoor is dan honderden stations met elkaar verbonden zijn per rails. Een vakantie naar Vila Nova de Famalicão per trein begint dus al op het NS-station in de buurt met jouw OV-chipkaart. Hieronder lees je extra info over de grotere intercity stations in Nederland. Bekijk ook meer informatie over eerste klas en tweede klas treinkaartjes reserveren voor Faro, Dommartin en Carnoules.

  1. Utrecht Centraal: prettige wachtruimtes en ruim aanbod winkels.
  2. Amsterdam Centraal: prima parkeermogelijkheden.
  3. Rotterdam Centraal: veel mogelijkheden rondom parken en afzetten.
  4. Den Haag Centraal: een ideaal station voor doorreis naar het buitenland.
  5. Schiphol Airport: een hele aantrekkelijke dienstregeling.
  6. Leiden Centraal: eenvoudig doorreizen naar internationale bestemmingen.
  7. Breda: uitstekende parkeermogelijkheden.
  8. Eindhoven Centraal: een populair station dat voorkomt in veel trajecten.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): actuele reisinformatie wordt goed gecommuniceerd.
  10. Nijmegen: vertrekken in de ochtend, middag en laat op de avond.
  11. Arnhem Centraal: van verschillende kanten te bereiken.
  12. Amersfoort Centraal: modern station met veel winkeltjes en koffietentjes.
  13. Haarlem: er komen dagelijks honderden treinen langs.
  14. Zwolle: beveilig je bagage tijdelijk in een bagagekluis.
  15. Delft: verbonden met andere grote intercity-stations.

Bekijk ook: Hilversum, Schiedam, Groningen, Dordrecht, Zaandam, Tilburg, Almere, Maastricht, Hengelo, Hoofddorp, Assen, Zaandam en Lelystad, Venlo, Ede / Wageningen, Roermond, Alkmaar, Enschede.

treinvakantie-vila-nova-de-famalicao-vergelijken

Ticketshops vergelijken

De benodigde treintickets kopen naar Vila Nova de Famalicão kan tegenwoordig op verschillende wijzes. Je kunt gebruik maken van handige reserveringsplatformen die het aanbod van alle grote vervoerders voor je voorschotelen. Daarmee ontvang je alle reisopties op 1 plek. Eventueel kun jij ook reserveren via de nationale spoorwegen Portugal (CP). Een alternatief is een treinpas zoals Interrail. In deze lijst delen we de top-10 treinticketshops.

  1. Omio: ruim 1.000 vervoersmaatschappijen vergelijken op 1 plek.
  2. Thetrainline: doorzoek treintickets van meer dan 250 vervoersmaatschappijen.
  3. NSinternational.com: de beste aanbiedingen zonder extra kosten
  4. www.cp.pt: officiële boekingsmodule van de openbare spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: één loket voor alle treinreizen.
  6. Treinrondreis.nl: bijzondere treinreizen boeken met veel persoonlijke aandacht.
  7. Interrail: onbeperkt reizen door 30+ Europese landen met de Interrail Global Pass.
  8. Green Tickets: eenvoudig jouw milieu footprint beperken met groene routeplanner.
  9. TUI: met een pakketreis heb jij inzicht en controle over de kosten.
  10. De Jong Intra: deze touroperator verkoopt al jaren de meest inspirerende vakanties.
  11. Booking.com: altijd een hotel vlakbij het station.

Nuttige informatie over treinreizen naar Vila Nova de Famalicão

Het Portugeese railnetwerk wordt voor een groot deel geëxploiteerd door Comboios de Portugal (CP). Intercity tickets worden aangeboden op www.cp.pt of per telefoon via 0351218050653. Relevante andere keuzes zijn (internationale) treinen als Regionaal (RE/TRN) en interregionaal (RE), Intercity / Intercidades (IC), Urbanos (SUB), Celta (INT), Alfa Pendular (AP), Trenhotel “Lusitania” (HOT), Trenhotel “Sud Expresso” (HOT). Grote spoorwegstations zijn Lissabon, Porto, Faro, Albufeira, Lagao, Braga. Internationale luchthavens zoals Lissabon (LIS), Porto (OPO) en Faro (FAO) bereik je snel en eenvoudig met het OV. De afstand tot hoofdstad Lissabon is om en nabij de 1860 km (30 uur reistijd). In de winkeltjes op het station betaal je met de Euro (EUR). Houd rekening met extra drukte op de feestdag. Dat is 25 april Bevrijdingsdag, 5 oktober Dag van de Republiek. Men is hier behoorlijk religieus: rooms-katholiek. Men spreekt hier Portugees. Stopcontact type C + F moet je meenemen. De elektra-aansluiting is met 220 Volt hetzelfde als in Nederland. De internationale tijdzone is UTC+01 (1 tot 2 uur vroeger). Lokale telefoonnummers beginnen met +351. Het noodnummer is 112. Meer weten? Ga dan naar de officiële website www.portugal.gov.pt. Het adres van de Nederlandse ambassade in Portugal is: Av. Infante Santo nr 43 – 5º, 1399-011, Lisboa. Op onze website bieden we ook uitgebreide info over Luxe treinreis.

LandPortugal
Temperatuur (gemiddeld)21,6 graden °C
TaalPortugees
BetalingenEuro (EUR)
Openbare spoorwegmaatschappijComboios de Portugal (CP)
Treinticketshopwww.cp.pt
Telefonische support0351218050653
TreintypesRegionaal (RE/TRN) en interregionaal (RE), Intercity / Intercidades (IC), Urbanos (SUB), Celta (INT), Alfa Pendular (AP), Trenhotel “Lusitania” (HOT), Trenhotel “Sud Expresso” (HOT)
Bekende stationsLissabon, Porto, Faro, Albufeira, Lagao, Braga
InterrailenPortugalpas (vanaf €80)
Bezienswaardigheid tipDe stad Lissabon

Boek de mooiste georganiseerde treinrondreizen in Portugal

Doorzoek kortingsdeals en bestel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Vila Nova de Famalicão

Interrailen in Portugal

De Interrailpas is een bijzonder treinticket waarmee je gemakkelijk en voordelig kunt treinen in Portugal en ruim 30 andere landen. Bij het grootste gedeelte van de treinen kan je zonder extra handeling instappen als jij een Interrail pas kan overhandigen (dit kan met de Interrail App). Goed om te weten: voor sommige treinen zoals een extra snelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein is een losse stoelreservering noodzakelijk. Een zitplaats reserveren is niet inclusief. Let wel op de extra kosten die in rekening worden gebracht. Met behulp van de gebruiksvriendelijke Interrail App kan je overal en altijd reizen vastleggen, offline treintijden opzoeken en reserveringen boeken. Het voordeel van Interrail is dat de reisdata niet vaststaan. Je kunt Europa verkennen op jouw eigen tempo. Interrailen naar Vila Nova de Famalicão is dus zeker een optie om te overwegen. Helemaal als je ook uitstapjes wilt maken naar een andere omgeving in Portugal of bezienswaardigheden als De stad Lissabon. Zo’n Portugalpas zijn verkrijgbaar vanaf €80. Een Interrail Global Pass (voor heel EU) zijn verkrijgbaar vanaf €198.

  • Toegang tot meer dan 40.000 bestemmingen.
  • Duurzame manier om Europa te ontdekken.
  • Met de Portugalpas (te koop vanaf €80) mag je onbeperkt reizen met de trein door Portugal.
  • Door te kiezen voor de Interrail Global Pass reis je voordelig door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor internationale treinen & nachttreinen is nog wel een apart ticket nodig.

5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Vila Nova de Famalicão kopen

Treintickets bestellen naar station Vila Nova de Famalicão centrum doen we vooral online. De tarieven lopen zeer uiteen. In het bijgaande gedeelte delen specialisten handige tips op welke manier je kunt besparen op tickets (op vrijdag 18 oktober 2024).

  1. Boek ruim van tevoren: je betaalt een hogere prijs als je vlak voor vertrek boekt.
  2. Kies voor een flexibele reisplanning: reis heel vroeg of juist heel laat.
  3. Accepteer een langere reistijd: klik geen hogesnelheidstrein aan en ga voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen checken: bekijk de website van de Portugeese spoorwegmaatschappij en koop tickets met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en 55 plus korting: extra ticketkorting voor kinderen en 60-plussers in 2024.

Vragen en antwoorden rondom vakantie met de trein

Bij welke websites kan ik treinkaartjes kopen voor Vila Nova de Famalicão?

Treintickets naar Vila Nova de Famalicão in Portugal zijn te vinden via NS International of de Comboios de Portugal (CP). Er is ook een telefonische desk via 0351218050653. Mogelijk is er geen directe route beschikbaar. Probeer in dat geval eens boekingsplatforms zoals Omio of Thetrainline. Deze handige sites vergelijken routetijden en prijsindicaties van een groot aantal trein- en busbedrijven in heel Europa.

Wat zijn grote treinstations die in verbinding staan met Vila Nova de Famalicão?

Jouw treinvakantie kan je starten vanaf jouw lokale treinstation. Je kunt eenvoudig je reis beginnen op vrijwel elk station zoals Dronten, Leeuwarden Camminghaburen of Wezep. Flink wat treinverbindingen naar Vila Nova de Famalicão beginnen vanaf station Amsterdam-Centraal. Maar let op, ook Apeldoorn, Arnhem, Almelo, Breda, Den Haag en Hilversum, Hengelo, Schiphol, Utrecht, Deventer zijn voorbeelden van internationale intercity-stations met goede verbindingsmogelijkheden voor o.a. internationale intercity, Eurostar, TGV, ICE, Thalys.

Heb ik recht op speciale kinderkorting?

De trein is een ideaal vervoermiddel om samen met de kids op pad te gaan. Jonge kinderen kunnen zich vermaken met kletsen, rondlopen of lezen. De kleinste kinderen mogen gratis mee. Ook basisschoolkinderen vallen vaak binnen o.a. de railrunner kinderkorting. Dit maakt het aantrekkelijk om met de kids een weekendje weg via het spoor te reserveren. De hoogte van de korting voor kinderen kan wisselen per treinoperator. Surf naar www.portugal.gov.pt voor de hedendaagse kindertarieven en spelregels.

Zijn er ook speciale nachttreinen?

De nachttrein is een uitstekende manier van internationaal reizen. Je komt de volgende ochtend helemaal uitgerust aan op bestemming. De slaaptrein is ontworpen om comfortabel in de nacht te reizen. Je geniet van een hoog comfortniveau met unieke faciliteiten en voorzieningen. Voorbeelden zijn: een eigen ligplek, couchette (slaapbank), een douche en toilet en een ontbijt aan boord. Op een aantal trajecten heb je ook een autotrein.

Moet ik extra betalen voor de fiets in de trein?

Een fietsvakantie is milieuvriendelijk en avontuurlijk. Je hebt de vrijheid om ergens heen te rijden. In de internationale trein naar Vila Nova de Famalicão mag een fiets meestal mee. Het komt af en toe voor dat de fiets gratis mee mag, maar in de meeste gevallen heb je echt een speciale fietsticket nodig. Voor internationale trajecten is er een aparte wagen gereserveerd voor fietsen. De voorwaarden voor het inladen van fietsen in treinen kunnen per traject of maatschappij wisselen. Kijk dit vooraf dus even goed na. Een ingeklapte vouwfiets geldt meestal als handbagage en kost je dus niets extra’s. Het alternatief is een OV-fiets.

Mag ik een huisdier ook meenemen?

Op vakantie met de hond in de trein naar Vila Nova de Famalicão is meestal gewoon mogelijk. Lees je goed in over de speciale voorwaarden. Kleine honden zoals een Chihuahua die op schoot kunnen of in een kooitje of mand passen hoeven eigenlijk geen ticket te hebben. Voor de grotere honden koop je een speciaal kaartje. Meestal moeten ze aangelijnd zijn en soms is een muilkorf verplicht. Blindengeleidehonden en assistentiehonden reizen gratis mee. Je kunt de regels bekijken op de website van CP (www.cp.pt).