logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Fossano vergelijken

Heb jij behoefte aan goedkope treintickets naar Fossano? Deze bijzondere Italiaanse vakantieregio kan je prima met de trein bereiken. Een treinvakantie is heel erg prettig. Geen wegomleidingen en files, ontspannen in een fijne stoel waar je met gestrekte benen kunt zitten, je beschikt over een prachtig uitzicht tijdens de rit en je bent uitgerust als je arriveert in Italië. Daarnaast is een treinrit een stuk beter voor het klimaat dan vliegen. Op deze pagina tref je aanvullende tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Fossano vanaf o.a. Den Haag Centraal, Utrecht Centraal, Eindhoven, Leiden Centraal, Arnhem, Rotterdam Centraal. Daarnaast vind jij praktische tips voor het boeken van voordelige kaartjes, treinschema’s en uitgebreide tips over deze vakantiebestemming.

  • Met een treinverbinding reis je snel en klimaatbewust naar Fossano (Italië).
  • Vertrek vanuit o.a. ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Den Haag HS, Zwolle, Station Amersfoort, Station Breda, Station Nijmegen, je kunt natuurlijk gewoon instappen bij jouw eigen lokale station.
  • In Italië gaan treinreizen vooral met de TI (www.trenitalia.com).
  • Alternatieve organisaties zijn: Trenord regionale, InterCity, De Leonardo Express, Frecciarossa (FR), Frecciargento (FA), Frecciabianca (FB), InterCity Notte (ICN), ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli-lijn.
  • Ga je rondreizen door het land of Europa? In dat geval raden we interrailen aan met de One Country Pass Italië (prijzen vanaf €105).
treinkaartje-fossano-italie-kopen

Goedkoop treinticket Fossano boeken

Een trein is een prachtige manier om je te verplaatsen. Je geniet van heerlijke comfortabele stoelen en draadloos internet. Het maakt niet uit hoe zwaar je koffer is en je kunt tot kort voor vertrek het station betreden. Al reizende kan jij genieten van een bijzonder uitzicht. Je komt uitgerust aan op het treinstation van Fossano-Centraal, en vindt daar ook bussen. Heerlijk voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In het volgende blok ontdek je in 5 stappen hoe jij zelf voordelig treintickets kunt reserveren.

In 5 stappen een treinticket kopen naar Fossano (Italië)

  1. Ticketaanbieder zoeken

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Fossano kan het handigst via internet. Zo kun je kiezen voor een vergelijkingssite als Treinreiswinkel, Omio of Thetrainline.com. Je kunt ook kijken bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Italië (TI). Treinritten in Italië kan je ook bestellen bij www.governo.it of middels de telefoon 0390668475475.

  2. Kies vertrekstation en datum

    Selecteer vanaf welke stad je wilt instappen. Veel mensen reizen vanaf Het Centraal Station van Amsterdam. Maar je kunt ook kiezen voor een NS-station in de regio. Bijvoorbeeld Hilversum Sportpark en Olst. Het algoritme checkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf het gekozen treinstation. Selecteer ook de datum van de heenreis en kies optioneel voor een terugreis (retourticket).

  3. Reizigers kiezen

    Bepaal het aantal personen en kies per passagier de leeftijd. Voor kids tot een jaar of 15 is er meestal een kinderkorting. Voor 65-plussers geven sommige vervoerders een prettige seniorenkorting. Ben jij lid van een organisatie en heb je een treinpas, ledenpas of kortingskaart? Vul ze direct in om direct de juiste tarieven te bekijken.

  4. Reisroutes vergelijken en selecteren

    De boekingssite vertoon nu de actuele treintrajecten en de prijsindicatie. Het systeem helpt je met het kiezen van de goedkoopste treinreis. Vergelijk wel goed de voorgestelde tijden, het aantal uur dat de reis duurt hoe vaak en waar je moet overstappen en de treinvervoerders. Dankzij deze boekingssites bekijk je snel de beste of snelste treinroute naar Fossano. Voor sommige bestemmingen zal het systeem geen routes vinden. In dat geval stel je zelf jouw route samen en koop je losse tickets. Verscheide boekingswebsites hebben ook info over de bus, tram, metro of taxi (openbaar vervoer).

  5. Extra’s en bevestiging

    Als laatste kan je pakketten en uitbreidingen kopen. Je kunt kiezen voor het 1e klas ticket met meer rust in de stiltecoupé. Zitplaatsreservering is ook een optie. Denk aan een plekje aan het raam, zitplaatsen naast elkaar of een luxe compartiment of cabine. Let ook op het boeken van een plekje voor jouw fiets of huisdier. Voer hierna de passagiersgegevens in. Jouw toegangsbewijs kun je downloaden en per mail verkrijgen (soms is printen noodzakelijk). Als laatst volgt de betaling. Dit kan met de meest gangbare opties zoals iDeal, Creditcard (VISA/Maestro), Paypal of Apple-Pay.

Goedkope tickets voor de trein naar Fossano reserveren?

Kies jouw route (enkele reis of retourtje) en boek jouw kaartjes via internet

Op vakantie met de trein naar Fossano (Italië)

Tijdens jouw reis ontdek je alvast het verrassende Italië. Het land heeft 58 miljoen inwoners (oktober 2024). Een tip is ook om een bezoek te brengen aan hoofdstad Rome. De aanbevolen reistijd voor een treinvakantie in Fossano is april t/m juni, september en oktober. De gem. jaartemperatuur is 19,2 °C (mediterraan klimaat). De meest warme periode is augustus (gemiddeld 33,4 °C) en een koude maand is januari (zo’n 14,2 graden celsius). Nationale feestdag: 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. Dit is een prettige Italiaanse stad om vakantie te vieren. Te boeken voor bijvoorbeeld een pakketreis, stedentrip, midweek, kerstvakantie, zomervakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie, herfstvakantie. Breng een bezoekje aan het levendige centrum met zijn prachtige gebouwen en lokale winkeltjes. Proef ook de typische Italiaanse specialiteiten in de barretjes en restaurants. In de omliggende regio kun je veel dingen ondernemen. Daarbij kan je in deze omgeving super mooi fiets- en wandeltochten maken, ponyrijden, tafeltennissen en museums bezoeken.

  • Na jouw comfortabele treinrit uitstappen op het perron van je vakantiebestemming.
  • Toeristische dorpjes in deze streek bezoeken.
  • Een bosrijk gebied voor avontuurlijke wandelingen en aantrekkelijke fietstochten.
  • Zoek vooraf ook naar populaire bezienswaardigheden zoals: Positano aan de Amalfi kust.
  • Italiaanse glampings, bungalows, hotels, vakantiehuisjes, appartementen, B&B’s bereik je gemakkelijk met het OV (deelfiets, metro, tram, taxi).
  • Optioneel een all-inclusive verzorgde treinvakantie met overnachtingen, ontbijt, all-inclusive of juist halfpension of volpension.

Lijst met populaire vertrekstations in oktober 2024

Het handige van op vakantie met de trein is dat alle bestemmingen middels het spoor geconnect zijn. Jouw vakantie naar Fossano per trein kan starten bij jouw plaatselijke NS-station met een OV-chipkaart. Hieronder bieden wij meer informatie over de grotere intercity stations in Nederland. Op onze website lees je ook info over eerste klas en tweede klas treinvakanties naar Korfoe, Arnis en Luzern.

  1. Utrecht Centraal: eenvoudig doorreizen naar internationale bestemmingen.
  2. Amsterdam Centraal: prima wachtruimtes, grote fietsenstalling en diverse winkels.
  3. Rotterdam Centraal: gemakkelijk doorreizen binnen NL of naar het buitenland.
  4. Den Haag Centraal: een gunstige ligging voor doorreis naar buitenland.
  5. Schiphol Airport: goede parkeermogelijkheden.
  6. Leiden Centraal: verbonden met veel stations.
  7. Breda: goede parkeermogelijkheden.
  8. Eindhoven Centraal: veel voorzieningen zoals OV-fiets, bagagekluizen en geleidelijnen.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): een gunstige ligging voor doorreis naar buitenland.
  10. Nijmegen: uItstekend voor- en natransport (bus en OV-fiets).
  11. Arnhem Centraal: goede parkeermogelijkheden.
  12. Amersfoort Centraal: gemakkelijk te bereiken met de bus, auto, fiets of taxi.
  13. Haarlem: gemakkelijk reizen met OV-fiets.
  14. Zwolle: diverse eet- en drinkmogelijkheden en winkels.
  15. Delft: genoeg parkeermogelijkheden.

Je kunt ook vertrekken vanaf: Groningen, Gouda, Dordrecht, Zaandam, Schiedam, Tilburg, Assen, Zutphen, Hengelo, Almere, Zaandam, Hoofddorp of Roosendaal, Ede / Wageningen, Lelystad, Venlo, Alkmaar, Roermond.

treinvakantie-fossano-vergelijken

Ticketshops vergelijken

Goedkope treintickets kopen naar Fossano gaat tegenwoordig meestal via internet. Bezoek bijvoorbeeld servicegerichte boekingsplatforms die de kaartjes van diverse trein- bus- en veerdiensten op 1 plek verzamelen. Daarmee ontvang je alle treinroutes en tarieven in 1 dashboard. Je kan ook je vervoersbewijs regelen via de nationale spoorwegen Italië (TI). Een leuk alternatief: een treinpas zoals Interrail. In de bijgaande opsomming bekijk je de top-10 ticketshops.

  1. Omio: gebruiksvriendelijke manier om jouw reis in Europa te plannen.
  2. Thetrainline: treinkaartjes boeken voor de populairste reizen.
  3. NSinternational.com: voordelig boeken zonder extra boekingskosten
  4. www.trenitalia.com: de boekingssite van de openbare spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: onafhankelijke prijsvergelijker voor meer dan 85.000 bestemmingen.
  6. Treinrondreis.nl: treinkaartjes tegen scherpe tarieven zonder boekingskosten.
  7. Interrail: met de Interrail Global Pass reis je door ruim 30 Europese landen.
  8. Green Tickets: eenvoudig de meest groene route uitzoeken.
  9. TUI: vind een all-inclusive pakketreis om zorgeloos te genieten.
  10. De Jong Intra: via deze touroperator reis je naar de mooiste steden en resorts.
  11. Booking.com: reserveer een hotelkamer bij het station (korte transfer).

Belangrijke info over treinreizen naar Fossano

Het Italiaanse railnetwerk wordt beheerd door Trenitalia (TI). Intercity tickets kan je zoeken op www.trenitalia.com of per telefoon via 0390668475475. Het alternatief zijn (internationale) treinen zoals Trenord regionale, InterCity, De Leonardo Express, Frecciarossa (FR), Frecciargento (FA), Frecciabianca (FB), InterCity Notte (ICN), ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli-lijn. Voor jouw verdere vakantie kan je reizen langs o.a. Roma Termini (Rome), Milano Centrale (Milaan), Venetië, Napels, Bologna, Bari, Florance. Nationale luchthavens zoals Milaan (MIL), Rome (ROM), Venetie (VCE) en Palermo (PMO) zijn goed te bereiken (bijv. voor je terugweg). De reisafstand naar de hoofdstad Rome is zo’n 1300 km (16 uur reistijd). In de winkels betaal je met de Euro (EUR). De nationale feestdag is 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. De regio is erg religieus van aard: rooms-katholiek. De spreektaal is Italiaans. Stopcontact type F+L kan je gebruiken. De aansluitspanning is met 220 Volt niet veel anders dan in Nederland. De plaatselijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De internationale telefooncode is +39. Bij een ongeluk of gevaar bel je het noodnummer 112. Zijn er andere vragen? Bezoek dan de overheidswebsite www.governo.it. Het adres van de Nederlandse ambassade in Italië is: Via Michele Mercati 8, 00197, Rome. Via dit portaal check je ook meer info over Treinreis met hond.

LandItalië
Jaartemperatuur19,2 graden celsius °C
VoertaalItaliaans
Geaccepteerde valutaEuro (EUR)
Grootste spoorwegmaatschappijTrenitalia (TI)
Officiële boekingssite ticketswww.trenitalia.com
Telefonische support0390668475475
Populaire treinenTrenord regionale, InterCity, De Leonardo Express, Frecciarossa (FR), Frecciargento (FA), Frecciabianca (FB), InterCity Notte (ICN), ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli-lijn
Grote omliggende stationsRoma Termini (Rome), Milano Centrale (Milaan), Venetië, Napels, Bologna, Bari, Florance
InterrailenOne Country Pass Italië (vanaf €105)
Bekende bezienswaardigheidPositano aan de Amalfi kust

Boek de mooiste treinrondreizen in Italië

Zoek aantrekkelijke deals en reserveer de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Fossano

Interrailen in Italië

Interrail Global Pas / One Country Pas is een speciale pas die je toegang geeft tot vrijwel alle treinen in Italië en andere Europese landen. Bij de reguliere treinen kan je gewoon instappen op vertoon van jouw Interrail Pas (dit kan met de Interrail App). Advies: bij bijzondere treinen zoals moderne hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptreinen is een stoelreservering verplicht. Een zitplaats reserveren is niet inclusief. Hiervoor betaal je dus extra boekingskosten. Met de fraaie Interrail App kan je op elk moment reizen vastzetten, je hele reis plannen en een zitplaatsreservering doorvoeren. Het grootste voordeel van Interrail is dat er geen datum of tijd verbonden is aan je ticket. Dit geeft een groot gevoel van vrijheid. Interrailen naar Fossano is dus absoluut een optie die je moet afwegen. In het bijzonder als je ook per trein wil reizen naar andere regio’s in Italië of bezienswaardigheden als Positano aan de Amalfi kust. De One Country Pass Italië is er vanaf €105. De Interrail Global Pass (voor reizen in Europa) reserveer je vanaf €185.

  • Onbeperkt reizen met de trein in meer dan 30 landen.
  • Je zit vooraf niet vast aan vertrektijden.
  • Met jouw One Country Pass Italië (te koop vanaf €105) mag je onbeperkt reizen met de trein door Italië.
  • Middels de Interrail Global Pass kan je vrij en flexibel reizen door heel Europa.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen moet je een aparte reservering doen.

5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Fossano kopen

Treintickets bestellen naar station Fossano centrum doen we steeds meer online. De kosten kunnen dagelijks wisselen. In het onderstaande blok verstrekken we tips en tricks hoe je kunt besparen op jouw volgende kaartje (op dinsdag 22 oktober 2024).

  1. Wacht niet te lang met boeken: tickets zijn ruim van tevoren goedkoper dan vlak voor vertrek.
  2. Wees niet te kritisch: kies niet voor moment waarop veel mensen reizen.
  3. Neem bewust een langere route: klik geen hogesnelheidstrein aan en kies een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en deals: bekijk regelmatig de website van de Italiaanse spoorwegmaatschappij voor speciale acties.
  5. Kindervoordeel en ouderenkorting: profiteer van voordeel voor kids en 50-plussers in 2024.

FAQ: veelgestelde vragen rondom op vakantie met de trein

Bij welke websites kan ik treinkaartjes kopen voor Fossano?

Treintickets naar Fossano in Italië koop je via NSInternational of de Trenitalia (TI). Eventueel kan dit ook per telefoon via 0390668475475. In sommige gevallen kan je geen directe treinroute vinden. Je kan dan gaan vergelijk via boekingsplatforms zoals Thetrainline.com of Omio.com. Zij verzamelen reistijden en prijzen van treinkaartjes van alle erkende spoorwegmaatschappijen in tientallen landen.

Vanaf welke stations kan ik reizen naar Fossano?

Jouw citytrip kan je starten vanaf het lokale NS-station. Je kunt zonder moeite beginnen op bijna elk station. Denk aan Baflo, Grijpskerk of Oss. Veel treinverbindingen naar Fossano beginnen vanaf Station Amsterdam Centraal. Echter, ook Apeldoorn, Den Haag, Amersfoort, Almelo, Arnhem en Deventer, Utrecht, Hilversum, Hengelo, Schiphol zijn internationale intercity-stations die weer een goede verbinding hebben via o.a. de Thalys, TGV, internationale intercity, Eurostar, ICE.

Hebben kinderen recht op extra korting?

De trein is een handig vervoermiddel om samen met kinderen op vakantie te gaan. Een kind kan tijdens de reis spelen, naar de wc of filmpjes kijken. Kleine kinderen reizen gratis mee en hebben geen eigen ticket nodig. Kinderen tot ongeveer 12 jaar vallen vaak binnen o.a. de railrunner kinderkorting. Met zulke aantrekkelijke prijzen is het interessant om met de kids eens op vakantie te gaan via het spoor. De huidige korting voor kinderen kan weer afwijken per treinoperator. Surf naar www.governo.it voor actuele kindertarieven en voorwaarden.

Zijn er ook speciale nachttreinen?

Een nachttrein is een klimaatvriendelijke manier van reizen. Voor grotere afstanden is het een plezierig vervoermiddel. De slaaptrein is speciaal ingericht om de eindbestemming op een ontspannen manier te bereiken. Het serviceniveau is erg hoog met fantastische voorzieningen. Voorbeelden zijn: een compartiment met eigen bed, couchette (slaapbank), was- en toiletruimtes en een restaurant of bordbistro. Op diverse trajecten heb je ook een autotrein.

Een fiets mee in de trein, mag dat?

Een normale fiets meenemen is een milieuvriendelijke optie en maakt je onafhankelijk. Je kan direct vanuit de trein naar je hotel rijden. Ook bij de internationale trein naar Fossano mag een fiets meestal mee. De fiets kan soms gratis mee, maar meestal is een apart fietskaartje nodig. Voor de grote trajecten is er een speciaal wagen/treinstel waar de fietsen in kunnen. De wetgevingen voor het inchecken van je fiets zijn weer anders per treintype. Het is verstandig om dit voordat je boekt even te bekijken. Een ingeklapte vouwfiets gaat door voor handbagage en kan je zonder speciaal ticket inchecken. Het alternatief is een OV-fiets.

Mogen huisdieren en honden meereizen?

Op vakantie met de hond in de trein naar Fossano is meestal gewoon mogelijk. De vervoerder stelt daarvoor wel huisdier-voorwaarden. Kleine honden die andere reizigers niet hinderen of die je in een draagtas kunt houden zijn vaak zonder extra kosten welkom. Voor de echt grote honden koop je een apart ticket. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en een muilkorf kan noodzakelijk zijn. Blindengeleidehonden mogen standaard gratis mee. Tip: bekijk de regelgeving vooraf op de website van TI (www.trenitalia.com).