logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Szeged vergelijken

Oriënteer jij je op goedkope treintickets naar Szeged? Deze veelzijdige Hongaarse bestemming heeft een zeer gunstige ligging voor de trein. Een treinreis heeft veel voordelen. Geen zwarte zaterdagen en kilometerslange files, een grote en ruimte stoel waar je ook je benen kunt strekken, onderweg geniet je van een prachtig uitzicht en jij zal niet moe zijn van de reis als je arriveert in Hongarije. Daarnaast is een treinreis een stuk beter voor het klimaat dan vliegen. Op dit platform delen we handige informatie over het reserveren van treinkaartjes naar Szeged vanaf onder andere Rotterdam Centraal, Eindhoven, Station Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Arnhem, Leiden Centraal. Eveneens vind je een adviesgids over het bestellen van kaartjes, treinschema’s en handige details over je reisbestemming.

  • Middels de treinverbinding reis je comfortabel en snel naar Szeged (Hongarije).
  • Reis vanaf stations zoals Station Nijmegen, Station Breda, Station Den Haag HS, Zwolle, Station Amersfoort, Treinstation Groningen, of natuurlijk gewoon vanuit jouw eigen station.
  • In Hongarije gaat het reizen vooral met de MÁV (www.mavcsoport.hu).
  • Andere treinen die je kunt nemen zijn: EuroCity, InterCity, Railjet, EuroNight.
  • Ga je rondreizen door het land of Europa? Een leuk alternatief is Interrailen met de Hongarijepas (prijzen vanaf €80).
treinkaartje-szeged-hongarije-kopen

Goedkoop treinticket Szeged boeken

De trein is een heerlijk vervoermiddel. Je kan gebruik maken van royale stoelen en draadloos internet. Je kunt zoveel bagage meenemen als je kunt dragen en je bent niet uren kwijt bij de incheckbalie zoals op het vliegveld. Vanuit je stoel kan jij genieten van een gaaf uitzicht met mooie landschappen. Je komt fit aan op het treinstation van Szeged-Centraal, en je kunt doorreizen met fiets, bus, taxi of auto. Heerlijk voor een weekend weg, zomervakantie of citytrip. Hieronder check je middels 5 stappen hoe het proces van treintickets kopen in z’n werk gaat.

How-to: treinticket kopen naar Szeged (Hongarije)

  1. Kies treinkaartjes aanbieder

    Een aantrekkelijk treinkaartje bestellen naar Szeged is eenvoudig te doen. Je kunt gebruik maken van een boekingssite zoals Omio, Thetrainline.com of Treinreiswinkel. Je kan ook kiezen voor de service van NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Hongarije (MÁV). Treinritten in Hongarije reserveer je het handigst via www.parlament.hu of door het klantenservicenummer 03613494949.

  2. Kies bestemming station en datum

    Bedenk vanaf welk station jouw reis gaat starten. Veel mensen kiezen voor Rotterdam, Amsterdam of Den Haag Centraal. Maar je kunt ook gewoon kiezen voor een kleiner station in de buurt. Voorbeelden zijn Almere Muziekwijk en Uithuizen. De zoekmodule adviseert je over de routes vanaf het ingevoerde station. Maak ook een beslissing over de dag en het tijdstip van vertrek en een de dag dat je terug zal reizen voor een retourticket.

  3. Kies aantal passagiers

    Denk na over de grootte van de groep en geef ook de leeftijd aan. Voor kinderen tot 14 jaar bestaat er doorgaans een speciale kinderkorting. Ook voor senioren kan je soms aanspraak maken op een extra voordelig tarief (seniorenkorting). Ben jij lid van een organisatie en heb je een treinpas, kortingskaart of ledenpas? Geef de details door om meteen de accurate prijzen te bekijken.

  4. Reisroutes bekijken en kiezen

    Het systeem etaleert nu de optionele treintrajecten en de verwachte kosten. Het systeem helpt je met het kiezen van de goedkoopste treinreis. Je kunt de routes verder filteren op het exacte tijdstip van vertrek, de gemiddelde reistijden, de plekken van overstappen en met welke vervoerder(s) je reist. Dan check je gemakkelijk de beste of snelste treinroute naar Szeged. Voor sommige plekken is er geen route beschikbaar. Je kunt dan losse treinkaartjes kopen. Verscheide vergelijkingsplatformen bieden ook routes inclusief reizen per bus of tram (openbaar vervoer).

  5. Extra’s en bevestiging

    Nu kan je jouw reis nog comfortabeler maken. Denk aan een luxer 1e klas ticket met extra beenruimte (of stiltecoupé). Tegen betaling kan je kiezen voor zitplaatsreservering. Een mooie plek bij het raam, een zitplek bij elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Je kunt ook een huisdier of fiets toevoegen. Je kan vervolgens de tickets op de juiste naam zetten (persoonsgegevens). Het treinticket krijg je per mail (we raden aan deze ook geprint mee te nemen). De totale koopsom kan je voldoen middels de meest gangbare opties zoals iDeal, Creditcard (VISA/Maestro), Paypal of Apple-Pay.

De beste en goedkoopste tickets voor de trein naar Szeged vergelijken?

Vind de meest ideale tickets (enkele reis of retourtje) en koop jouw kaartjes via internet

Op vakantie met de trein naar Szeged (Hongarije)

Wanneer je onderweg bent ervaar je alvast het veelzijdige Hongarije. Dit land heeft plusminus 10 miljoen ingeschreven inwoners (oktober 2024). Een absolute aanrader is hoofdstad Boedapest. Een heerlijke reistijd voor een treinvakantie in Szeged is mei, september en oktober. De gem. temperatuur is 16,1 graden °C (zeeklimaat). De periode met de hoogste temperaturen is augustus (gemiddeld 31,2 graden) en de koudste periode is januari (+/- 5,0 graden celsius). De nationale feestdag is 20 augustus Sint Stefanus dag. Een heerlijke groene Hongaarse omgeving om met de trein naartoe te gaan. Te boeken voor bijvoorbeeld een pakketreis, stedentrip, weekendje weg, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, zomervakantie, midweek, meivakantie. Breng wat tijd door in het historische centrum met zijn prachtige gebouwen en schattige winkeltjes. Ervaar ook de speciale Hongaarse specialiteiten in de barretjes en restaurants. Rondom deze plaats kun je ook veel excursies doen. Ook kan je hier heel fraai fietsen, rondwandelen, paardrijden, klimmen en diverse andere uitstapjes maken.

  • Na je reis volledig uitgerust op het perron aankomen.
  • Idyllische dorpjes en stadjes in de omgeving om per trein te bezoeken.
  • Rustgevende natuurrijke omgeving voor uitgebreide wandelingen en sportieve fietstochten.
  • Informeer ook naar bekende bezienswaardigheden zoals: Het Buda kasteel.
  • Hongaarse campings, bungalows, glampings, hotels, appartementen, B&B’s kan jij goed bereiken door middel van het OV (taxi, metro, tram, deelfiets).
  • Soms vind je een heerlijke verzorgde treinvakantie met overnachtingen, ontbijt, all-inclusive of juist halfpension of volpension.

Veel gekozen vertrekstations in oktober 2024

Het mooie van een vakantie per spoor is dat talloze Europese steden middels rails aan elkaar geschakeld zijn. Een vakantie naar Szeged per trein begint vanaf jouw lokale NS-station met een OV-chipkaart. In het stukje hieronder bekijk je relevante details aangaande de stations met de meeste reizigers in Nederland. Op deze website vind je ook info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes reserveren voor Saujon, Zittau en Sottrum.

  1. Utrecht Centraal: overzichtelijk station met voldoende winkels.
  2. Amsterdam Centraal: prime te gebruiken voor mensen met beperkte mobiliteit.
  3. Rotterdam Centraal: uitstekend bereikbaar inclusief lift en geleidelijnen.
  4. Den Haag Centraal: duidelijke bewegwijzering.
  5. Schiphol Airport: recent verbouwd / gerenoveerd en erg goed toegankelijk.
  6. Leiden Centraal: genoeg parkeermogelijkheden.
  7. Breda: nette perrons met goed aangegeven reisinformatie.
  8. Eindhoven Centraal: elk uur veel aankomsten en vertrekken.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): gemakkelijk doorreizen per bus, auto, taxi of OV-fiets.
  10. Nijmegen: prettig station/spoor met weinig langdurige storingen.
  11. Arnhem Centraal: nette perrons met goed aangegeven reisinformatie.
  12. Amersfoort Centraal: gelegen op een centrale plek in de stad.
  13. Haarlem: voldoende horeca in de nabije omgeving.
  14. Zwolle: goede parkeermogelijkheden.
  15. Delft: prettig station met ruim aanbod winkels.

Bekijk ook: Dordrecht, Hilversum, Tilburg, Gouda, Groningen, Zaandam, Zutphen, Zaandam, Almere, Hoofddorp, Maastricht, Assen en Ede / Wageningen, Alkmaar, Roermond, Lelystad, Roosendaal, Enschede.

treinvakantie-szeged-vergelijken

Ticketwebsites vergelijken

De treintickets kopen naar Szeged kan tegenwoordig op verschillende wijzes. Bekijk onder andere actuele reserveringsplatformen die het actuele aanbod van alle erkende trein- bus- en veerdiensten op 1 plek verzamelen. Daarmee ontvang je alle routes en prijzen op 1 overzichtelijke plek. In veel gevallen kan je ook online bestellen bij de nationale spoorwegen Hongarije (MÁV). Een hele interessante andere optie is reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). In de bijgaande opsomming verstrekken we de meest bekende treinticketshops.

  1. Omio: meer dan 1000 aangesloten partners (bus, trein en vluchten).
  2. Thetrainline: doorzoek tickets van meer dan 250 vervoerders in 45 landen.
  3. NSinternational.com: gebruiksvriendelijke App om al jouw reizen te plannen
  4. www.mavcsoport.hu: treintickets reserveren via de openbare spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: gemakkelijk internationale treintickets boeken.
  6. Treinrondreis.nl: kleine aanbieder met de gaafste rondreizen op maat.
  7. Interrail: moeiteloos reizen en overstappen op alle Europese stations.
  8. Green Tickets: ook inzicht in bus, tram, metro en andere duurzame vervoermiddelen.
  9. TUI: een compleet aanbod aan pakketreizen online inzichtelijk.
  10. De Jong Intra: compleet verzorgde treinvakanties van toonaangevende touroperator.
  11. Booking.com: ruim aanbod met mooie hotels nabij het station.

Nuttige info over treinreizen naar Szeged

Het Hongaarse spoornetwerk wordt beheerd door De Magyar Államvasutak (MÁV). Intercity tickets zijn te vinden op www.mavcsoport.hu of telefonisch via 03613494949. In aanvulling op de de nationale spoorwegen heb je ook (internationale) treinen zoals EuroCity, InterCity, Railjet, EuroNight. Je kunt verder reizen via grote treinstations zoals Boedapest Keleti, Nyugati, Deli. Internationale luchthavens zoals Boedapest (BUD) bereik je snel en eenvoudig met het OV. De afstand naar de hoofdstad Boedapest is om en nabij de 1150 km (17 uur reistijd). In de winkels betaal je met de Forint (HUF). Op de nationale feestdag kan het drukker zijn op het spoor. Dit is 20 augustus Sint Stefanus dag. Qua religie kun je rekening houden met rooms-katholiek. De meest gesproken taal is Hongaars. Stopcontact type C + F wordt hier geaccepteerd. De stroomspanning is met 230 Volt nagenoeg hetzelfde als in ons eigen land. De regionale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het telefoonnummer begint hier met +36. In nood? Bel 112. Heb je overige vragen? Voor overheidsinformatie kun je kijken op www.parlament.hu. Het adres van de Nederlandse ambassade in Hongarije is: Kapás u. 6-12, Víziváros Office Center, H-1027, Boedapest. Via deze website bieden we ook meer details over Wintersport.

LandHongarije
Jaartemperatuur16,1 graden celsius
VoertaalHongaars
ValutaForint (HUF)
Regionale spoorwegmaatschappijDe Magyar Államvasutak (MÁV)
Nationale aanbieder treinticketswww.mavcsoport.hu
Telefonisch tickets kopen03613494949
Populaire treinenEuroCity, InterCity, Railjet, EuroNight
Grote spoorwegstationBoedapest Keleti, Nyugati, Deli
Interrail reizenHongarijepas (vanaf €80)
Noemenswaardige bezienswaardigheidHet Buda kasteel

Ontdek volledig verzorgde treinrondreizen in Hongarije

Bekijk deals en acties en bestel de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Szeged

Interrailen in Hongarije

De Interrailpas is een speciale pas waarmee je kunt reizen met bijna iedere trein in Hongarije en de rails van andere EU regio’s. Bij de reguliere treinen kan je gewoon instappen op het moment dat je de Interrail pas kan tonen (geprint of per App). Advies: bij sommige treinen zoals speciale hogesnelheidstrein (HSL) of nachttreinen dien je een stoelreservering te doen. Een zitplaats reserveren is niet standaard inbegrepen. Wel betaal je hiervoor een kleine vergoeding. Aan de hand van de handige Interrail App kan je op ieder gewenst moment reizen inplannen, actuele vertrektijden bekijken en een zitplek boeken. Het toffe van Interrail is dat er geen datum of tijd verbonden is aan je ticket. Je geniet zo van optimale vrijheid. Interrailen naar Szeged kan jouw dus veel voorwerk (en kosten) schelen. Juist als je later in jouw vakantie wilt doorreizen naar een andere streek in Hongarije of bezienswaardigheden zoals Het Buda kasteel. Een Hongarijepas kan besteld worden vanaf €80. De Interrail Global Pass (geldig in vrijwel heel Europa) is er vanaf €189.

  • Eenvoudig instappen in treinen van ruim 40 spoorwegmaatschappijen.
  • Heerlijk comfortabel reizen terwijl je van het uitzicht geniet.
  • Dankzij de Hongarijepas (beschikbaar vanaf €80) wordt onbeperkt reizen mogelijk in Hongarije.
  • Door middel van de Interrail Global Pass mag je onbeperkt reizen in vrijwel heel Europa.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen is nog wel een apart ticket nodig.

Praktische tips voor goedkope treinkaartjes naar Szeged kopen

Treintickets bestellen naar station Szeged centrum kan op verschillende manieren. De kosten van een ticket kunnen zeer uiteenlopen. In de volgende opsomming bieden wij gratis tips hoe je kunt besparen op jouw volgende kaartje (op woensdag 23 oktober 2024).

  1. Boek niet te laat: tickets zijn een aantal maanden van tevoren al beschikbaar.
  2. Stel niet te hoge eisen: probeer te reizen buiten de (zakelijke) spits.
  3. Neem bewust een langere route: klik geen hogesnelheidstrein aan en ga voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen: bekijk regelmatig de website van de Hongaarse spoorwegmaatschappij voor speciale acties.
  5. Kindervoordeel en 60+ korting: speciale lage tarieven voor kinderen en ouderen in 2024.

Veelgestelde vragen over vakantie met de trein

Bij welke websites kan ik treinkaartjes kopen voor Szeged?

Treintickets naar Szeged in Hongarije kan je kopen via NSInternational.com of de De Magyar Államvasutak (MÁV). Er is ook een telefonische desk via 03613494949. Mogelijk vindt het systeem geen directe route. Je kunt dan ook kijken naar boekingsplatforms zoals Thetrainline of Omio. Zij analyseren vertrek opties en prijsindicaties van veel verschillende trein- en busbedrijven van Europese regio’s.

Vanaf welke stations kan ik reizen naar Szeged?

Jouw stedentrip kan beginnen bij het NS-station om de hoek. Je kan probleemloos starten met de vakantie op bijna elk treinstation, groot of klein. Denk aan Dronten, Nijmegen Dukenburg en Roermond. Flink wat treinverbindingen naar Szeged lopen vanaf station Amsterdam-Centraal. En je kunt instappen vanaf Den Haag, Breda, Almelo, Amersfoort, Apeldoorn en Rotterdam, Hengelo, Deventer, Utrecht, Hilversum zijn populaire Nederlandse internationale intercity-stations waar je een prima verbinding hebt met o.a. Nightjet, ICE, Thalys, internationale intercity, Eurostar.

Kunnen kinderen voordelig meereizen?

De trein is een uitstekend vervoermiddel om samen met de kids op pad te gaan. De jongste kids kunnen lekker samen spelletjes doen, naar het toilet of youtube kijken. Kleine kinderen reizen gratis mee en hebben geen eigen ticket nodig. Ook oudere kinderen hebben bij veel vervoerders recht op (railrunner) kinderkorting. Deze regeling maakt het extra leuk om met de hele familie een spoor-vakantie te kiezen. De precieze korting voor kinderen kan weer anders zijn per treinoperator. Bekijk www.parlament.hu voor de hedendaagse kindertarieven en kleine lettertjes.

Wat is het voordeel van de nachttrein?

Zo’n nachttrein is een tijdbesparende oplossing qua reizen. Erg handig als je naar het buitenland op vakantie gaat. De slaaptrein is ontwikkeld om comfortabel in de nacht te reizen. Je geniet van een hoog comfortniveau en er zijn voldoende voorzieningen aanwezig. Je geniet onder andere van: bedden, luxe zit/ligstoel, was- en toiletruimtes en een buffet. Op diverse trajecten is ook de autotrein een optie.

Kun je met de fiets de trein in?

Een fietsvakantie is duurzaam en avontuurlijk. Je bent dan niet afhankelijk van bijvoorbeeld een bus of taxi. Voor de internationale trein naar Szeged is de fiets meestal gewoon welkom. Soms kan je kosteloos een fiets gratis meenemen, maar in de regel heb je echt een speciale fietsticket nodig. In sommige gevallen moet je jouw fiets in een aparte wagon stallen. De kosten en regels voor het inladen van fietsen in treinen zijn bij iedere spoorwegmaatschappij weer anders. Lees je daarom voor vertrek goed in. Een vouwfiets in opgevouwen toestand wordt beschouwd als handbagage en kan meestal gratis mee. Een alternatief is het huren van een OV-fiets.

Kan ik een huisdier meenemen?

Het inchecken met een hond in de trein naar Szeged is meestal gewoon mogelijk. Lees vooraf goed de speciale voorwaarden. Kleine huisdieren of honden die je op schoot kunt houden of in een mand/tas/kooi kunnen mag je meestal zonder extra kosten meenemen. Voor de echt grote honden dien jij wel een kaartje aan te schaffen. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en een muilkorf is handig om mee te nemen. Uitzondering op deze regels zijn de blindengeleidehonden. Lees vooraf de regels op de website van MÁV (www.mavcsoport.hu).