logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Saint-Mammès vergelijken

Op zoek naar goedkope treintickets naar Saint-Mammès? Deze mooi Franse vakantiebestemming heeft een gunstig gelegen treinstation. Kiezen voor een treinreis wint de laatste jaren aan populariteit. Geen zwarte zaterdagen en kilometerslange files, een comfortabele stoel inclusief stopcontact en Wifi, je geniet onderweg van een prachtig landschap en jij zal niet moe zijn van de reis als je arriveert in Frankrijk. Daarbij is een vakantie per trein een milieuvriendelijke keuze. Via treinvakantievergelijken.nl bekijk jij aanvullende info over het reserveren van treinkaartjes naar Saint-Mammès vanaf onder andere Den Haag Centraal, Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Station Amsterdam Centraal, Arnhem, Leiden Centraal. Bovendien delen we een adviesgids over het bestellen van kaartjes, treinschema’s en uitgebreide adviezen over het reizen per spoor.

  • Middels de treinverbinding reis je op een prettige manier naar Saint-Mammès (Frankrijk).
  • Kies voor grote vertrekstations zoals Zwolle, Station Nijmegen, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Breda, Station Den Haag HS, Treinstation Groningen, of natuurlijk gewoon vanuit jouw eigen station.
  • In Frankrijk gaan treinreizen vooral met de SNCF (www.sncf.com).
  • Andere HSL of internationale treinen zijn: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je er een rondreis van maken? Interrailen kan met de Frankrijkpas (prijzen gemiddeld €127).
treinkaartje-saint-mammes-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Saint-Mammès boeken

Een trein is een prachtige manier om je te verplaatsen. Je kan gebruik maken van heerlijke comfortabele stoelen en draadloos internet. Er zijn vrijwel geen beperkingen rondom bagage en je kunt zo de trein inlopen (zonder inchecken). Vanuit je stoel is er een prachtig uitzicht. Je bereikt helemaal fit het treinstation van Saint-Mammès-Centraal, in of nabij het centrum. Heerlijk voor een zomervakantie, citytrip of weekend weg. In de lijst hieronder check je in de meest ideale volgorde hoe je makkelijk goedkope treintickets kunt boeken.

In vijf stappen een treinticket kopen naar Saint-Mammès (Frankrijk)

  1. Zoek- en boekingsplatform kiezen

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Saint-Mammès is eenvoudig te doen. Je kunt gebruik maken van een boekingsplatform zoals Omio, Treinreiswinkel.nl of Thetrainline.com. Je kunt tickets bestellen bij NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk zijn te reserveren via www.diplomatie.gouv.fr of door te bellen naar 0033184943635.

  2. Kies vertrekstation en datum

    Selecteer vanaf welke plaats je trip gaat aanvangen. Een uitstekende uitvalsbasis is Rotterdam, Amsterdam of Utrecht Centraal. Eventueel kun jij ook reizen vanaf het treinstation in jouw eigen buurt. Bijvoorbeeld Delft Zuid of Schagen. De website bekijkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf de gekozen plek. Bekijk ook de beschikbare vertrekdatums, tijden en een de dag dat je terug zal reizen voor een retourticket.

  3. Passagiers toevoegen

    Bepaal het aantal mensen en vergeet niet de leeftijden door te geven. Voor kids is er een interessante kinderkorting. Voor senioren (65-plus) kan je soms gebruik maken van de speciale seniorenkorting (tot maar liefst 50% korting). Beschik jij over een ledenpas, kortingskaart, ledenpas of klantenkaart? Vul ze direct in om de scherpste prijzen te vinden.

  4. Kies een van de voorgestelde reisroutes

    Het algoritme vertoon nu de beste treintrajecten en de tarieven. Het systeem helpt je met het kiezen van de goedkoopste treinreis. Je kunt filteren op de voorgestelde tijden, de totale duur, het aantal overstappen en de spoorwegmaatschappijen. Dan krijg je gelijk de beste of snelste treinroute naar Saint-Mammès. Voor sommige vertrekdagen kan er geen route gevonden worden. Deel de route op in kleine delen en koop losse kaartjes. Diverse vergelijkingsplatformen bieden ook mogelijkheden met de beschikbare alternatieven qua openbaar vervoer (denk aan bus, metro, tram).

  5. Zitplaatsreservering en extra’s

    In stap 5 kan je extra comfort toevoegen aan je reis. Kies bijvoorbeeld een upgrade naar een 1e klas ticket of verblijf in een stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering vooraf mogelijk. Een stoel met tafeltje aan het raam, een zitplek bij elkaar of een exclusieve compartiment of cabine voor groepen. Let ook op het boeken van een plekje voor jouw fiets of huisdier. Je kan vervolgens de tickets op de juiste naam zetten (persoonsgegevens). De treintickets krijg je per mail (advies: in sommige landen raden we een geprinte versie aan). Om het af te ronden rest alleen nog de betaling. Dit kan met Visa/Maestro kaart, PayPal, iDeal, Apple-Pay.

Voordelige tickets voor de trein naar Saint-Mammès reserveren?

Plan jouw route (enkele reis of retourtje) en boek jouw kaartjes online

Op vakantie met de trein naar Saint-Mammès (Frankrijk)

Tijdens jouw reis bekijk je alvast het mooie Frankrijk. Het land heeft 60 miljoen volksgenoten (oktober 2024). Een tip is ook om een bezoek te brengen aan hoofdstad Parijs. Een geschikte reistijd voor een treinvakantie in Saint-Mammès is mei, juni en september. De gemiddelde temperatuur is 17,2 °C (zeeklimaat). De meest aangename maand is juli (+/- 28,3 graden °C) en de meest frisse periode is januari (zo’n 9,1 °C). Houd rekening met de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een verrassende Franse plek om een paar dagen te verblijven. Zeer geschikt voor een pakketreis, stedentrip, meivakantie, kerstvakantie, weekendje weg, zomervakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie. Bekijk de historische binnenstad met mooie gebouwen en toffe winkeltjes. Geniet van de lokale Franse delicatessen bij de verschillende horecagelegenheden. In de omliggende regio kun je veel dingen ondernemen. Ook is de omgeving geschikt voor wandel- en fietstochten maken, voetballen, mountainbiken en puzzeltochten doen.

  • Uitgerust aankomen op het perron.
  • Leuke steden en dorpjes voor excursies en dagtrips.
  • Een mooi natuurrijk gebied voor korte en lange wandelingen en fantastische fietstochten.
  • Informeer ook naar andere bezienswaardigheden zoals: Musée Rodin.
  • Franse glampings, B&B’s, vakantiehuisjes, hotels, campings, bungalows kan jij goed bereiken door middel van het OV (deelfiets, tram, taxi, metro).
  • Mogelijk een volledig verzorgde treinvakantie met slaapplek op basis van all-inclusive, halfpension, volpension of alleen ontbijt.

Centrale vertrekstations in oktober 2024

Het voordeel van reizen per spoor is dat duizenden Europese stations met elkaar verbonden zijn per rails. Jouw vakantie naar Saint-Mammès per trein vangt al aan bij het NS-station bij jou in de buurt met een OV-chipkaart. In het stukje hieronder lees je meer informatie over de grootste stations van het land. Bekijk ook meer informatie over eerste klas en tweede klas treintickets boeken naar Monestier-de-Clermont, Blanquefort & Rathdrum.

  1. Utrecht Centraal: een gunstige ligging voor doorreis naar buitenland.
  2. Amsterdam Centraal: uitstekend bereikbaar met fiets, auto, bus of taxi.
  3. Rotterdam Centraal: veel faciliteiten om de wachttijd te overbruggen.
  4. Den Haag Centraal: goed verstaanbare instructies via het centraal omroepsysteem.
  5. Schiphol Airport: van ’s morgens tot ’s avonds aankomen.
  6. Leiden Centraal: voldoende horeca in de nabije omgeving.
  7. Breda: veel voorzieningen zoals OV-fiets, bagagekluizen en geleidelijnen.
  8. Eindhoven Centraal: gemakkelijk inchecken met je OV-chipkaart.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): in de buurt zijn voldoende toiletten aanwezig.
  10. Nijmegen: goede bereikbaarheid met uitstekende faciliteiten.
  11. Arnhem Centraal: snel doorreizen met de OV-fiets.
  12. Amersfoort Centraal: veel faciliteiten om de wachttijd te overbruggen.
  13. Haarlem: vertrektijden worden aangekondigd op grote borden.
  14. Zwolle: er komen dagelijks honderden treinen langs.
  15. Delft: biedt een uitstekende verbinding met andere stations.

Andere populaire stations: Hilversum, Zaandam, Schiedam, Dordrecht, Gouda, Tilburg, Hoofddorp, Zaandam, Maastricht, Assen, Hengelo, Almere of Venlo, Enschede, Roermond, Roosendaal, Alkmaar, Ede / Wageningen.

treinvakantie-saint-mammes-vergelijken

De beste treinticket winkels vergelijken

Zelf treintickets kopen naar Saint-Mammès doe je het handigst online. Tip: gebruik een van de handige reserveringsplatformen die ticketprijzen van alle grote touroperators vergelijken. Op basis daarvan heb je alle routes en prijzen op 1 overzichtelijke plek. In veel gevallen kan je ook online bestellen bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Ook interessant is een Interrail pas kopen. Onderstaand verstrekken we de meest populaire boekingsplatforms en reisorganisaties.

  1. Omio: altijd de beste prijs voor jouw treinreis in Europa.
  2. Thetrainline: de beste treinkaartjes kopen met korting.
  3. NSinternational.com: de beste aanbiedingen zonder extra kosten
  4. www.sncf.com: eenvoudig kaartjes kopen via de openbare spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: doorzoek het complete aanbod losse tickets, vakanties en autotreinen.
  6. Treinrondreis.nl: kleinschalig team met toffe reizen en uitstekende service.
  7. Interrail: laat je inspireren door de nieuwste reisroutes in Europa.
  8. Green Tickets: reis door Europa op een klimaatneutrale manier.
  9. TUI: comfortabel per trein de mooiste pakketreizen beleven.
  10. De Jong Intra: deze touroperator biedt stedentrips door heel Europa.
  11. Booking.com: reserveer een hotelkamer bij het station (korte transfer).

Wat je verder moet weten over treinreizen naar Saint-Mammès

Het Franse railnetwerk is eigendom van Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets worden aangeboden op www.sncf.com of telefonisch op 0033184943635. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen als TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Grote spoorwegstations zijn Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Populaire luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) bereik je snel en eenvoudig met het OV. De afstand tot hoofdstad Parijs is circa 430 kilometer (3 uur en 20 minuten reistijd). In de winkeltjes op het station betaal je met de Euro (EUR). Houd rekening met extra drukte op de feestdag. Dat is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Men is hier behoorlijk religieus: rooms-katholiek. Veel mensen spreken hier Frans. Stopcontact type C + F kan je voor je aparaten gebruiken. De elektra-aansluiting is met 230 Volt ongeveer hetzelfde als hier in Nederland. De landelijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Lokale telefoonnummers beginnen met +33. Heb je een ongeluk gehad? Bel 112. Heb je andere info nodig? Voor actuele reisbeperkingen kan je kijken op www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Op deze treinreis-vergelijker vertellen we je ook meer over Groepsreizen.

LandFrankrijk
Temperatuur (gemiddeld)17,2 graden celsius °C
TaalFrans
Geaccepteerde valutaEuro (EUR)
Openbare spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Treinticketshopwww.sncf.com
Telefonisch verkooppunt0033184943635
Type treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
SpoorwegknooppuntenParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
Interrail reizenFrankrijkpas (vanaf €127)
Inspirerende bezienswaardigheidMusée Rodin

Bekijk de gaafste treinrondreizen in Frankrijk

Check aanbiedingen en boek de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Saint-Mammès

Interrailen in Frankrijk

De Interrail One Country of Global Pas is een bijzonder treinticket dat je kunt gebruiken in Frankrijk en praktische alle andere EU landen. Bij veel treinen kan je onbeperkt reizen als je beschikt over een Interrail pas op je telefoon. Goed opletten: voor sommige treinen zoals de populaire hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptrein is een losse stoelreservering noodzakelijk. Een eigen zitplaats reserveren is niet standaard. Hiervoor betaal je dus extra boekingskosten. Via de populaire Interrail App kan je gemakkelijk reizen kopen, je reis van A tot Z plannen en stoelen reserveren. Het grootste voordeel van Interrail is dat je niet vooraf je vertrektijd moet kiezen. Dit geeft een groot gevoel van vrijheid. Het Interrailen naar Saint-Mammès is dus heel aantrekkelijk. Helemaal als je ook per trein wil reizen naar andere plekken in Frankrijk of bezienswaardigheden als Musée Rodin. Een Frankrijkpas zijn al te bestellen vanaf €127. De Interrail Global Pass (voor alle Europese landen) is er vanaf €199.

  • Toegang tot 40 spoorweg- en veerbootmaatschappijen in 33 landen.
  • Duurzaamste manier om meer van Europa te ontdekken.
  • Via de Frankrijkpas (vanaf €127) heb je maar 1 ticket nodig in Frankrijk.
  • D.m.v. de Interrail Global Pass heb je toegang tot liefst 33 landen.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen is een vroegtijdige reservering wel belangrijk.

Onze top-5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Saint-Mammès kopen

Treintickets bestellen naar station Saint-Mammès centrum doe je tegenwoordig meestal via internet. De prijzen wisselen behoorlijk. In het lijstje hieronder bieden wij praktische tips om te besparen op jouw volgende treinkaartje (op zaterdag 26 oktober 2024).

  1. Boek tijdig: kies een vertrekdag die voor jou goed uitkomt.
  2. Stel niet te hoge eisen: kies voor een vertrekmoment waarop het rustig is.
  3. Neem niet de snelste route: sluit de hogesnelheidstreinen uit en kies bewust voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en acties: check zo nu en dan de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor een goede prijsindicatie.
  5. Kindervoordeel en 65-pluskorting: profiteer van voordeel voor kids en oudere treinreizigers in 2024.

FAQ: alles over voordelig op vakantie met de trein

Hoe kan ik treinkaartjes kopen voor Saint-Mammès?

Treintickets naar Saint-Mammès in Frankrijk koop je via NS International of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Er is ook een telefonische desk via 0033184943635. Soms is er niet altijd een goede route beschikbaar. Bezoek dan betrouwbare boekingsplatforms zoals Thetrainline of Omio. Deze handige sites vergelijken trajecten en prijsindicaties van erkende trein- en busvervoerders in tientallen landen.

Via welke treinstations kan je reizen naar Saint-Mammès?

Jouw stedentrip kan al aanvangen vanaf het NS-station om de hoek. Je kunt eenvoudig je reis beginnen op zo’n beetje ieder station. Je kunt denken aan Barendrecht, Helmond Brandevoort en Waddinxveen. Veel treinverbindingen naar Saint-Mammès starten vanaf het Amsterdam-Centraal station. Ook Breda, Den Haag, Apeldoorn, Arnhem, Amersfoort en Deventer, Hilversum, Hengelo, Rotterdam, Schiphol zijn zogenaamde internationale intercity-stations die uitstekend verbonden zijn met o.a. Thalys, ICE, internationale intercity, Nightjet, TGV.

Hoeveel kindervoordeel kan ik krijgen?

De trein is een handig vervoermiddel om samen met de kids op pad te gaan. Kids kunnen tijdens de reis samen spelletjes doen, rondjes lopen of filmpjes kijken. Baby’s reizen vaak gratis mee. Wat oudere kinderen kunnen doorgaans reizen met een (railrunner) kinderkorting. Deze regeling maakt het extra leuk om met de hele familie een spoor-vakantie te kiezen. De huidige korting voor kinderen kan verschillen per aanbieder en leeftijd. Kijk vooraf op www.diplomatie.gouv.fr voor de huidige kindertarieven en regels.

Waarom zou ik moeten kiezen voor de nachttrein?

Een nachttrein is een uitstekende manier van internationaal reizen. Ideaal voor wat langere trajecten. De slaaptrein is speciaal ingericht om comfortabel in de nacht te reizen. Ze bieden een hoog comfort met exclusieve voorzieningen. Denk dan aan faciliteiten zoals: bedden, slaapstoelen, badkamers en een bordrestaurant. Op enkele trajecten heb je ook een autotrein.

Mag mijn fiets mee in de trein?

De fiets mee op vakantie is een duurzame keuze en maakt je onafhankelijk. Je bent dan niet afhankelijk van bijvoorbeeld een bus of taxi. Ook als je reist met de internationale trein naar Saint-Mammès kan je meestal een fiets meenemen. In sommige gevallen mag je de fiets gratis meenemen, maar normaal gesproken heb een betaalde fietskaart nodig. Soms kun jij de fiets stallen in een aparte wagon. De regels voor reizen met een fiets verschillen per vervoerder en trein. Lees je daarom voor vertrek goed in. Een ingevouwen fiets wordt doorgaans aangemerkt als handbagage en kan meestal gratis mee. Je kunt ook kiezen voor een OV-fiets.

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Samen met de hond in de trein naar Saint-Mammès kan vaak zonder problemen. Lees je goed in over de huisdier-voorwaarden. Kleine hondjes die op schoot kunnen of die je in een draagtas kunt houden zijn in de regel zonder kosten mee te nemen. Voor de grotere honden moet je een apart ticket kopen. Meestal moeten ze aangelijnd zijn en je dient soms te beschikken over een muilkorf. Deze regelgeving geldt niet voor Blindengeleidehonden. De regels en tarieven vind je op de website van SNCF (www.sncf.com).