logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis La Charité-sur-Loire vergelijken

Oriënteer jij je op goedkope treintickets naar La Charité-sur-Loire? Deze veelzijdige Franse reisbestemming is zeer goed te bereiken met de trein. Op vakantie met de trein heeft veel voordelen. Geen last van files, een heerlijke stoel met veel bewegingsruimte, je kunt de omgeving (buiten) goed in je opnemen en jij zal niet moe zijn van de reis als je arriveert in Frankrijk. Tevens is een treinreis zeer klimaatbewust. Op deze pagina vind je praktische tips voor het reserveren van treinkaartjes naar La Charité-sur-Loire vanaf locaties als Station Amsterdam Centraal, Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal, Arnhem, Leiden Centraal, Utrecht Centraal. Daarbij verstrekken we een handig stappenplan, treinschema’s en praktische adviezen over je reisbestemming.

  • Wanneer je kiest voor de treinverbinding reis je comfortabel en snel naar La Charité-sur-Loire (Frankrijk).
  • Kies voor grote vertrekstations zoals ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Breda, Station Nijmegen, Zwolle, Treinstation Groningen, Station Den Haag HS, of een station bij jou in de buurt.
  • In Frankrijk wordt het spoor o.a. geëxploiteerd door de SNCF (www.sncf.com).
  • Alternatieve organisaties zijn: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je alles van het land ontdekken? Overweeg dan ook zeker Interrailen met de Frankrijkpas (kosten vanaf €127).
treinkaartje-la-charite-sur-loire-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket La Charité-sur-Loire boeken

Steeds meer Nederlanders kiezen voor de trein. Je hebt het gemak van royale stoelen en stroomvoorzieningen plus wifi. Je kunt zoveel bagage meenemen als je kunt dragen en je hoeft je niet in te checken bij de reisorganisatie. Vanuit de trein kan jij genieten van een fenomenaal uitzicht. Je komt energiek aan op het treinstation van La Charité-sur-Loire-Centraal, en kunt direct overstappen. Ideaal voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In ons stappenplan ontdek je middels 5 stappen hoe je een goedkope treintickets kunt boeken.

In vijf stappen een treinticket kopen naar La Charité-sur-Loire (Frankrijk)

  1. Kies de juiste boekingssite

    Een voordelig treinkaartje bestellen naar La Charité-sur-Loire doe je meestal via internet. Bezoek daarvoor zoek- en boekingsplatform Thetrainline, Omio of Treinreiswinkel.nl. Je hebt natuurlijk ook nog de NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk zijn te reserveren via www.diplomatie.gouv.fr of door te bellen naar 0033184943635.

  2. Kies jouw treinstation en data

    Kies vanaf welk treinstation jouw vakantie gaat beginnen. Een uitstekende uitvalsbasis is Amsterdam-Centraal. Tevens zijn er mogelijkheden vanaf een kleiner station in de buurt. Denk bijv. aan Harderwijk & Weert. De website adviseert je over de routes vanaf je locatie. Maak ook een beslissing over de vertrekdatum / vertrektijd en een terugreisdatum voor retourtickets.

  3. Gezelschap waarmee je reist

    Selecteer de groepsgrootte en voer ook de leeftijden in. Voor de allerkleinste kinderen kan je vaak gebruik maken van kinderkorting. Voor 65-plussers is er soms ook een mooie seniorenkorting. Ben jij lid van een organisatie en heb je een treinpas, ledenpas of kortingskaart? Geef de details door om meteen de accurate prijzen te bekijken.

  4. Reisroutes bekijken en kiezen

    De website demonstreert nu de beste treintrajecten en de prijsindicatie. In een oogopslag zie je de goedkoopste treinreis. Je kunt filteren op de voorgestelde tijden, de verwachte reistijd, de plekken van overstappen en met welke vervoerder(s) je reist. Wanneer je het zo aanpakt zoek je snel de beste of snelste treinroute naar La Charité-sur-Loire. Voor sommige plekken zijn er geen directe routes te vinden. Je moet dan zelf onderzoek doen en losse kaartjes kopen. Diverse boekingsplatformen bieden ook routes inclusief het openbaar vervoer zoals de tram, metro, bus of taxi.

  5. Boeking bevestigen

    Hier kun je extra services toevoegen. Koop bijvoorbeeld een exclusief 1e klas ticket met extra ruimte en stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering op voorhand mogelijk. Een mooie plek bij het raam, een zitplek naast elkaar / tegenover elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Voor huisdieren en fietsen is soms een apart ticket nodig. Voer hierna de passagiersgegevens in. Het treinkaartje krijg je per mail (soms is printen noodzakelijk). Om het af te ronden rest alleen nog de betaling. Dit kan met Visa/Maestro kaart, PayPal, iDeal, Apple-Pay.

Voordelige tickets voor de trein naar La Charité-sur-Loire kopen?

Bekijk tijden en tickets (enkele reis of retourtje) en boek jouw tickets meteen via internet

Op vakantie met de trein naar La Charité-sur-Loire (Frankrijk)

Als je uit het raam kijkt ontdek je alvast het verrassende Frankrijk. Het land heeft om en nabij de 60 miljoen volksgenoten (oktober 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Parijs. Een heerlijke reistijd voor een treinvakantie in La Charité-sur-Loire is mei, juni en september. De gem. jaartemperatuur is 17,2 graden celsius (zeeklimaat). De maand met de hoogste temperaturen is juli (+/- 28,3 graden celsius) en de koudste maand is januari (+/- 9,1 graden). Rondom de nationale feestdag is er extra drukte op het spoor: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een geweldige Franse plek voor jouw vakantie. Een goede keuze voor een pakketreis, stedentrip, herfstvakantie, midweek, zomervakantie, kerstvakantie, meivakantie, voorjaarsvakantie. Neem een kijkje in het centrum van de stad met zijn kenmerkende architectuur en schattige winkeltjes. Vergeet ook zeker niet de Franse gerechten op een van de terrassen. In de omliggende regio kan je leuke dorpjes bezoeken. Ook kan je hier heel fraai fiets- en wandeltochten maken, ponyrijden, bootje varen en workshops volgen.

  • Na jouw comfortabele treinrit uitstappen op het perron van je vakantiebestemming.
  • Sfeervolle dorpjes in de buurt om te bezoeken.
  • Een bosrijk gebied voor prachtige wandeltochten en urenlange fietstochten.
  • Maak een uitstapje naar bekende bezienswaardigheden zoals: Étretat.
  • Franse vakantiehuisjes, appartementen, B&B’s, campings, glampings, bungalows bereik je gemakkelijk met het OV (metro, tram, bus, deelfiets).
  • Informeer ook naar een volledig georganiseerde en verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt, halfpension, volpension, all-inclusive.

Lijst met populaire vertrekstations in oktober 2024

Het leuke van reizen per spoor is dat talloze Europese steden middels rails aan elkaar geschakeld zijn. Jullie vakantie naar La Charité-sur-Loire per trein kan starten bij jouw plaatselijke NS-station met een OV-chipkaart. In de opsomming hieronder vind je handige details over de grootste stations van het land. Bekijk ook meer informatie over eerste klas en tweede klas treinkaartjes reserveren voor Papendrecht, Arcy-sur-Cure en Sillery.

  1. Utrecht Centraal: gemakkelijk een OV-fiets huren.
  2. Amsterdam Centraal: veel mogelijkheden rondom parken en afzetten.
  3. Rotterdam Centraal: drukbezocht station met goede bereikbaarheid.
  4. Den Haag Centraal: verbonden met veel stations.
  5. Schiphol Airport: veel winkeltjes en eetgelegenheden.
  6. Leiden Centraal: gemakkelijk te bereiken per fiets, auto of taxi.
  7. Breda: er komen dagelijks honderden treinen langs.
  8. Eindhoven Centraal: biedt jouw mogelijkheden voor stoptreinen en intercity’s.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): goed aangegeven wachtruimtes, perrons en winkels.
  10. Nijmegen: een van de belangrijkste knooppunten in Nederland.
  11. Arnhem Centraal: druk station met veel leuke winkels.
  12. Amersfoort Centraal: duidelijke borden met aanwijzingen voor aankomst en vertrek.
  13. Haarlem: prettige wachtruimtes en ruim aanbod winkels.
  14. Zwolle: eenvoudig doorreizen naar internationale bestemmingen.
  15. Delft: veel voorzieningen zoals OV-fiets, bagagekluizen en geleidelijnen.

Check ook: Hilversum, Schiedam, Dordrecht, Groningen, Zaandam, Tilburg, Maastricht, Hengelo, Almere, Zutphen, Zaandam, Hoofddorp en Roermond, Roosendaal, Enschede, Lelystad, Alkmaar, Ede / Wageningen.

treinvakantie-la-charite-sur-loire-vergelijken

Boekingssites vergelijken

Zelf treintickets kopen naar La Charité-sur-Loire gaat het snelst via het internet. Steeds meer mensen maken gebruik van de praktische vervoerplatformen die de kaartjes van erkende bedrijven voor jou onderzoeken. Zo check je alle treinroutes en tarieven in 1 dashboard. Je kunt ook boeken bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Een alternatief is het kopen van een treinpas zoals Interrail. In de bijgaande opsomming behandelen we de meest gebruikte reisorganisaties en ticketvergelijkers.

  1. Omio: al jouw trein-, bus- en vliegtickets op 1 plek.
  2. Thetrainline: de beste treinkaartjes kopen met korting.
  3. NSinternational.com: aantrekkelijke deals zonder verborgen kosten
  4. www.sncf.com: tickets voor binnenlandse treinreizen boeken bij de lokale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: tickets naar/vanaf vrijwel alle Europese stations.
  6. Treinrondreis.nl: de gaafste vakanties altijd met een hotel vlakbij of naast het station.
  7. Interrail: biedt handige passen om Europa te ontdekken.
  8. Green Tickets: reis door Europa op een klimaatneutrale manier.
  9. TUI: comfortabel per trein de mooiste pakketreizen beleven.
  10. De Jong Intra: een betrouwbare touroperator met goede service en ondersteuning.
  11. Booking.com: kies een mooi en voordelig hotel nabij het station.

Praktische details over treinreizen naar La Charité-sur-Loire

Het Franse railnetwerk wordt voor een groot deel geëxploiteerd door Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn te vinden op www.sncf.com of per telefoon via 0033184943635. Daarnaast kan je ook kijken naar (internationale) treinen als TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Belangrijke knooppunten in het land zijn Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Populaire luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) hebben een uitstekende bereikbaarheid (bijv. voor een vlucht terug). De afstand tot hoofdstad Parijs is zo’n 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). De landelijke betaaleenheid is de Euro (EUR). De nationale feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Men is hier behoorlijk religieus: rooms-katholiek. Men spreekt hier Frans. Stopcontact type C + F kan je voor je aparaten gebruiken. De voltage is met 230 Volt vergelijkbaar met Nederland. De huidige tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Lokale telefoonnummers beginnen met +33. In nood? Bel 112. Staat je vraag er niet tussen? Betrouwbare landeninformatie is te verkrijgen via www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Via dit platform bieden we ook uitgebreide info over Groepsreizen.

LandFrankrijk
Temperatuur (gemiddeld)17,2 graden celsius °C
TalenFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Nationale spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Ticket webwinkelwww.sncf.com
Telefonische support0033184943635
Populaire treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Grootste stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
Interrail reizenFrankrijkpas (vanaf €127)
Inspirerende bezienswaardigheidÉtretat

Ervaar de gaafste treinrondreizen in Frankrijk

Vind de beste acties en reserveer de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in La Charité-sur-Loire

Interrailen in Frankrijk

Een interrail pas is een uniek treinticket wat jouw toegang biedt tot veel treinen in Frankrijk en de rest van Europa. Bij de reguliere treinen kan je zonder reserveren instappen als je beschikt over een Interrail pas (geprint of per App). Niet vergeten: voor sommige treintypes zoals een supersnelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je apart een stoelreservering doen. Een zitplaats reserveren is niet inclusief. Je betaalt daarvoor een apart tarief. Aan de hand van de fraaie Interrail App kan je overal en altijd reizen vergelijken, actuele vertrektijden bekijken en een zitplek boeken. Het interessante van Interrail is dat je ticket niet gekoppeld is aan een datum. Je kunt dus helemaal reizen op jouw eigen tempo. Het Interrailen naar La Charité-sur-Loire kan heel interessant zijn. Juist als je ook per trein wil reizen naar andere locaties in Frankrijk of bezienswaardigheden als Étretat. De Frankrijkpas worden aangeboden vanaf €127. Een Interrail Global Pass (voor reizen in Europa) zijn verkrijgbaar vanaf €189.

  • Onbeperkt reizen in ruim 33 landen via meer dan 40 vervoerders.
  • Duurzaam reizen op jouw eigen tempo.
  • Dankzij de Frankrijkpas (te koop vanaf €127) kan jij onbeperkt gebruik maken van de trein in Frankrijk.
  • Als je beschikt over de Interrail Global Pass maak je onbeperkt gebruik van 40 vervoersmaatschappijen in 30+ landen.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen is een vroegtijdige reservering wel belangrijk.

Tips voor goedkope treinkaartjes naar La Charité-sur-Loire kopen

Treintickets bestellen naar station La Charité-sur-Loire centrum doe je tegenwoordig meestal via internet. De tarieven kunnen dagelijks wisselen. In het onderstaande stukje delen reisexperts vijf handige tips hoe je kunt besparen op jouw volgende kaartje (op vrijdag 18 oktober 2024).

  1. Boek vroegtijdig: de meest voordelige kaartjes koop je enkele maanden voor vertrek.
  2. Wees flexibel: kies een vertrek buiten de spitstijden.
  3. Neem bewust een langere route: vermijd de hogesnelheidstrein en kies een extra overstap.
  4. Speciale aanbiedingen: raadpleeg de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor speciale deals.
  5. Kindervoordeel en seniorenvoordeel: profiteer van voordeel voor kids en 50-plussers in 2024.

Bekijk FAQ met vragen en antwoorden rondom vakantie met de trein

Bij welke aanbieders kan ik treinkaartjes kopen voor La Charité-sur-Loire?

Treintickets naar La Charité-sur-Loire in Frankrijk koop je via NSInternational of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Middels de telefoon kan je ook bestellen via 0033184943635. In sommige gevallen is er niet altijd een goede route beschikbaar. Informeer dan bij ticket aanbieders zoals Omio.com of Thetrainline.com. Deze zoekmachines bekijken en vergelijken routetijden en prijsverwachtingen van duizenden spoorwegmaatschappijen binnen Europese landen.

Vanaf welk treinstation kan ik reizen naar La Charité-sur-Loire?

Jouw citytrip kan in principe beginnen bij jouw lokale treinstation. Je kunt simpelweg instappen op zo’n beetje ieder station. Je kunt denken aan Amsterdam Sloterdijk, Heerhugowaard of Veenendaal West. Flink wat treinverbindingen naar La Charité-sur-Loire starten vanaf het centraal station van Amsterdam. Maar ook Apeldoorn, Arnhem, Amersfoort, Den Haag, Breda en Utrecht, Hengelo, Hilversum, Schiphol, Deventer zijn erkende internationale intercity-stations met een uitstekende verbinding met o.a. Thalys, TGV, Eurostar, internationale intercity, ICE.

Hoeveel kindervoordeel kan ik krijgen?

De trein is een handig vervoermiddel om samen met de kids op pad te gaan. Kids kunnen tijdens de reis een puzzel maken, naar buiten kijken of lezen. Kinderen tot 3/4 jaar kunnen vaak gratis mee. Ook basisschoolkinderen kunnen gunstig meereizen dankzij railrunner kinderkorting. Dit maakt het interessant om met de hele familie een leuke vakantie per spoor te boeken. De actuele korting voor kinderen verschilt per treinoperator. Check www.diplomatie.gouv.fr voor de geldige kindertarieven en spelregels.

Waarom zou ik moeten kiezen voor de nachttrein?

Zo’n nachttrein is een tijdbesparende oplossing qua reizen. Voor grotere afstanden is het een plezierig vervoermiddel. Een slaaptrein is ontworpen om de eindbestemming op een ontspannen manier te bereiken. Je geniet van een hoog comfortniveau met exclusieve voorzieningen. Voorbeelden zijn: een compartiment met eigen bed, slaapbanken, een douche en toilet en een speciaal buffetrijtuig. Op diverse trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Een fiets mee in de trein, mag dat?

Een fietsvakantie is duurzaam en avontuurlijk. Je kunt op de plek van bestemming direct jouw reis vervolgen. Ook als je reist met de internationale trein naar La Charité-sur-Loire is een fiets vaak toegestaan. Soms kan je kosteloos een fiets gratis meenemen, maar in de regel is een apart fietsticket noodzakelijk. Op sommige trajecten is er een aparte wagen gereserveerd voor fietsen. De voorwaarden voor reizen met een fiets zijn per maatschappij anders. Controleer dit vooraf. Een ingeklapte vouwfiets gaat door voor handbagage en kan jij zonder kosten meenemen. Je kunt ook gaan voor een OV-fiets.

Mag mijn huisdier mee?

Het meenemen van de hond in de trein naar La Charité-sur-Loire is meestal geen probleem. Houd rekening met de huisdier-voorwaarden. Kleine honden zoals een Chihuahua die andere reizigers niet hinderen of in een kleine mand of tas passen zijn in de regel zonder kosten mee te nemen. Voor grote huisdieren is een apart ticket noodzakelijk. Vaak moet je de honden aan de lijn houden en soms is een muilkorf verplicht. Blindengeleidehonden mogen standaard gratis mee. Alle regels zijn te vinden op website van SNCF (www.sncf.com).